Kotileivonnaiset

Valmistunut rakkaudella ja hellyydellä, kotiuunissa,

Isoäidin reseptillä.


Leivon perinteisiä menetelmiä käyttäen ruisleipää ja kalakukkoja. Sesonkituotteina valmistan myös joululaatikoita ja vappusimaa. Tilauksesta olen loihtinut myös juhlapöytään täyte- ja voileipäkakkuja.
Erikoistuotteet (esim. gluteenittomat tai lihattomat kalakukot) valmistan vain tilauksesta.


Tuotteitani on saatavilla Saarijärveltä: Lähipuoti Iitasta, K-Supermarket Mintusta, K-Market Saarijärvestä ja Saarijärven Lähiruokapiiristä, sekä Hirvaskankaalta Käsityö-Kahvila Iinasta. Tapahtumista tai markkinoilta voit minut leivonnaisineni myös tavoittaa.

Ruisleivästä:

Perinteinen ruisleipä syntyy käsityönä 100% ruisjauhosta. Ruis on kasvanut Saarijärvellä, Linnankylällä. Hiivattoman leivän nostatan taikinanjuurella, leivässä ei siis ole mitään ylimääräistä. Leipäni paistuvat puulämmitteisessä leivinuunissa. Taikinajuuri on yli sata  vuotta vanha, perintönä suvussa kulkenut.

Kalakukoista:

Valmistan kalakukot mummoni vanhalla reseptillä. Kukoissani on paljon täytettä ja ohut kuori. Suosituin kukko on muikkukukko, jota on "aina" tarjolla. Muilla täytteillä valmistan kukkoja pääasiassa tilauksesta. Mahdollisia täytevaihtoehtoja ovat: ahven, lahna, hauki, kuha, lohi, lanttu, porkkana...


Perinteinen RuisleipäIsoäidin Kalakukot